sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Fitnessvalmentajakoulutus

Ohhoh! Onpas aika vierähtänyt!

Menneet viikot ovat olleet täynnä fitnesstä. Mutta sen verran väsyttää, joten nyt vain tästä viikonlopusta tiivistetysti, vaikka kisoistakin voisi jotakin kertoa...

Suomen Fitnessurheilu ry. käynnisti kaikkien aikojen ensimmäisen I-tason Fitnessvalmentajakoulutuksen Vierumäen Urheiluopistolla. Viikonloppuna oli ensimmäinen lähijakso täynnä asiaa, luentoja, hauskuutta, keskustelua, ryhmätöitä, käytännön harjoituksia ja ihania ihmisiä.
Keväällä 2017 tarkoitus siis valmistua kaikkien aikojen ensimmäisessä erässä fitnessvalmentajaksi.


Suomen Fitnessurheilu ry:llä on tavoitteena, että jokaisessa kilpailutiimissä on 2018 vähintään yksi koulutuksen suorittanut ja 2020 kaikilla kilpailijoilla tulee olla fitnessvalmentajakoulutuksen suorittanut valmentaja. Valmentajiahan on ollut - kaikenlaisia - ja juuri siksi nyt aletaan vaatia tämän virallisen valmentajakoulutuksen läpikäymistä, jotta voidaan olla varma valmentajien tasosta sekä riittävistä tiedoista. Ollaanhan tässä lajissa kuitenkin aika paljon tekemisissä terveyden kanssa. Kyllä - oikein toteutettuna tämä on turvallinen ja varsin terveellinen laji, josta on erittäin paljon hyötyä elämässä nyt ja tulevaisuudessa. Tästä voisi kirjoittaa pitkät pätkät, mutta täytyy tehdä se sitten erikseen.
Mielestäni on erittäin hyvä, että valmentajienkin tasoa aletaan valvoa.

Viikonloppu sisälsi mm. interaktiivia luentoja, keskusteluja, ryhmätöitä, käytännön harjoituksia, kuten kaikkien fysiikkalajien poseerausten harjoittelua, erilaisia HIIT-treenejä ja kuntosalitreenin. Päivät olivat tiiviitä aamusta iltaan, mutta ne suorastaan lensivät ja viikonloppu hujahti hauskassa ja huipussa seurassa nopeasti. Luentoja ja kahvia... kahvia ja luentoja

Salitreenin suunnittelu, liikkeiden kuvaus/videointi ryhmätöinä ja testaus

 
 Poseerausharjoitukset. Eniten tykkäsin CBB poseerauksista! :D
Pitäisiköhän vaihtaa lajia... ? 
Rinta ja hauis sivulta...

 Tuplahauikset takaa

 Leveä selkä takaa.

Lepäilyä ennen HIIT-treenejä.

 Iltalukemista. Pino kirjoja.


Kiinnostavaa asiaa, tutkimustietoa, keskusteluja ja kokemusten vaihtoa. Uusia ajatuksia ja ideoita sekä tietoakin tarttui matkaan. Täytyy sanoa, että lajin parissa on kyllä mukavia ja mahtavia ihmisiä!


Don't be pushed around by the fears in your mind. 
Be led by the dreams in your heart.
― Roy T. Bennett

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti