sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Haudi hou ja PHA!

On tahtonut tulla näitä päivityksiä sellaiseen tahtiin, että ette varmaan ole ehtineet lukeakaan... ;) Täytyypäs parantaa vähän tapoja.

Yhteenvetona viime vuodesta täytyy kyllä sanoa, että olihan vaan kaikkien aikojen surkein treenivuosi. Vuoden 2014 loppupuolellahan iski pienimuotoinen kyllästyminen kisaputken jälkeen ja oli pakko antaa itsensä huilia ja tehdä kaikkea muuta. Keväällä jatkoinkin jokusen kuukauden, kunnes taas loppukesästä tuli pitkä tauko. Syksykin meni vähän niin ja näin. Oli kaikenlaista harmia ja estettä treenaamiselle. Infektioastma vaivasi pitkääään, eikä meinannut hellittää, työkiire ahdisti ym. ym. mitä en sen enempää lähde avaamaan. Ei oikein voinut treenata, välillä ollenkaan, välillä vähän jotakin yritystä oli. Plää. Motivaatio kärsii tuollaisesta, kun ei pysty täysipainoisesti treenaamaan. Nyt kuitenkin onnistuin paremmin pitämään itseni kuosissa - paino on sama kuin kevään ketoosidieetin päätyttyä.

Mikään muu ei ole kasvanut kuin hiukset... 
josko noitakin kasvattaisi. :)


Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja nyt painetaan taas täysillä!!! Kuntoa ja voimatasoja viime vuosi kyllä verotti ja takapakkia tuli reilusti, mutta eiköhän ne sieltä saada takaisin. Uudella innolla. Työtä se taas vaatii, mutta sehän on tuttua hommaa. Jotenkin tuntuu, että herkkyyttä on tullut lisää ja hermotus parantunut, saan paljon paremman tuntuman tiettyihin hankaliin lihaksiin. Ehkäpä kevään hermotustreenillä on jotakin tekemistä asian kanssa.

Varovasti piti aloitella aerobisia, edetä sen mukaan, mitä keuhkot kestää. Kävelystä on lähdetty liikenteeseen, sen jälkeen kevyttä spinningkiä... ja vähän kovempaa vauhtia. Viimeisimmäksi PHA eli patteriharjoituksia, joka on siis hieman rankempi versio kuntopiiristä. PHA tulee sanoista Peripferal Heart Action eli äärimmäistä työtä sydämelle.

Tässä esimerkkinä yksi PHA-harjoitus, kevyemmästä päästä. Erikoisuutena aluksi sykkeen nostatusta aerobisella, sitten helppoja perusliikkeitä. Yhden patterin liikkeet tehdään tauotta putkeen 2 - 4 kierrosta, vasta sen jälkeen 1-2 minuutin tauko ennen seuraavaa patteria jne. Kyllä veri kiertää! Tämä on hyvää harjoitusta sydämelle ja verenkiertoelimistölle. Sydän joutuu pumppaamaan tehokkaasti verta eri puolille kehoa, sillä harjoitus käy koko kropan läpi lyhyessä ajassa. Yhden patterin liikkeiden on tarkoitus kohdistua mahdollisimman etäällä toisistaan oleviin lihaksiin. Jos olet joutunut istumaan pitkään tai muutoin haluat potkua aineenvaihduntaan, suosittelen kokeilemaan tämän tyyppistä treeniä. Tehtävät liikkeet pitää olla hyvin hallussa ja ajatus täytyy pitää koko ajan mukana, ettei uupuneenakaan pääse sattumaan loukkaantumista. Tietysti treenaa oman kunnon mukaan!

PHA treeniin saa lisää haastetta lisäämällä liikkeitä jokaiseen patteriin ja tietenkin tekemällä enemmän kierroksia, käyttämällä suurempia painoja jne. Kunto nousee ja rasvakin palaa tällä tehotreenillä.


1.  liikepatteri – 2-4 kierrosta
1.
soutulaite
40 s
2.
kyykky kp
12 toistoa
3.
etunojapunnerrus
12 toistoa1-2 min tauko

2.  liikepatteri – 2-4 kierrosta
1.
haara-perushyppely
40 s
2.
vatsarutistus jumppapallolla
12 toistoa
3.
suorin jaloin maastaveto lt
12 toistoa 1-2 min tauko

3.  liikepatteri – 2-4 kierrosta
1.
kuntopyörä
40 s
2.
kulmasoutu lt
12 toistoa
3.
pystypunnerrus kp
12 toistoaTough times don't last, tough people do.
― Robert H. SchullerEi kommentteja:

Lähetä kommentti