sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Hiljaiseloa ja valmennusta


Aika rientää. Ei uskoisi, että pian taas vuosi vaihtuu. Täytyy tunnustaa, että tämä koko syksy on mennyt hiukan penkin alle treenien suhteen. Ensin vaivasi kostokondriitti, kylkiruston tulehdus. Kylkiluiden ja rintalastan väliset liitokset tulehtuivat ja kipeytyivät. Puolitoista kuukautta se oli kipeä. Eikä se välttämättä ole täysin ohi vieläkään, tiedä häntä, kun ei ole voinut treenata kunnolla... Voi oireilla kuulemma vuodenkin ennen paranemista. Kiva...

Nyt sitten olen lisäksi taistellut astmaoireiden kanssa. Mulla on varmaan aina ollut infektioastma, eli flunssan tai muun infektion yhteydessä alkaa astma oireilla. Koskaan en ole siitä virallista diagnoosia saanut. Kunnes nyt yritän sellaisen saada. Niinpä sitten täytyi ilman lääkkeitä potea astmatulehdustakin ja seurailla puhallustuloksia. Yskän kanssa onkin mennyt parisen kuukautta. Keuhkot on tällä hetkellä aika kehnossa kunnossa. En ole pystynyt oikein treenaamaan. oireet on pahentuneet heti pienestäkin rasituksesta. 

Siinähän se syksy sitten on mennyt...  Joten eipä ole valitettavasti ollut paljon asiaa blogiinkaan päivitettäväksi. Täytyy vaan katsella näitä loppukesällä otettuja treenikuvia ja haaveilla treeneistä ja lihaksista. Motivaatiokin on tässä kärsinyt. Ymmärrettävästi en ole keväällä siis kisaamassa. Tuntuu, että ensimmäinen asia, kunhan taas pääsen kunnolla treenien kimppuun, olisi muutenkin aerobisen kunnon parantaminen kaiken tämän jälkeen. 

Toisaalta täytyy olla hyvillään, että ajoitus ainakin oli kohtuullisen hyvä, jos jotakin hyvää tästä pitää hakea. Nyt on ollut aikaa paneutua muihin asioihin, kuten PT-opiskeluun ja harjoitusasiakkaisiin. Ensimmäiset kaksi harjoitusasiakasta saivat juuri päätökseen 8 viikon valmennusjakson. Lihaskunto parani selvästi ja löytyi lisää motivaatiota jatkaa treenaamista myös harjoitusasiakkuuden päätyttyä. Samalla ravintopuolta saatiin korjatuksi terveellisemmäksi. Kaikkien testien tulokset paranivat: liikkuvuus, lihastasapaino sekä voima lisääntyi ja lihasmassaa tuli n. 1,5kg lisää (64% painonnoususta)  ja cooperin tuloskin parani samalla. Aika oli lyhyt, 2 kuukautta, mutta silti ero on huomattava, niin fyysiesti kuin henkisestikin. Sekä valmentaja että valmennettava olivat tyytyväisiä. Toisella ei tehty kehonkoostumusmittauksia, mutta kuntotestin tulokset viittasivat selvästi samanlaiseen kehitykseen.   :) 

Nyt on vielä nelisen viikkoa aikaa PT-näyttökokeeseen ja sen jälkeen on myös tentti. Huuu. Hiukan jännittää jo. Hirveä määrä asiaa opeteltavana. Mun lukemiset tahtoo aina rönsyillä. Jokin yksityiskohta alkaa kiinnostaa ja sitten alan lueskella siitä lisää... Valtavan mielenkiintoista.

Jokohan kohta pääsisi itsekin treenaamaan, ennen kuin kaikki lihakset katoavat. Toisaalta tämä on ollut päänupille mukavaa vaihtelua, ei ole itse tarvinut pingottaa. Kohta jaksaa taas painaa 110% lasissa uudella innolla. Toivottavasti ne lihakset löytyvät taas, vaikka ne nyt ovatkin niin kovin tyhjät ja paineettomat, kun ei ole saanut treenattua.  

Rauhallista ja rentouttavaa joulua kaikille!Ability is what you're capable of doing. 
Motivation determines what you do. 
Attitude determines how well you do it.

 - Lou Holtz

1 kommentti:

  1. Näytät upealta! :) ja hienoja ajatuksia täällä sun blogissa!

    VastaaPoista