sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kisahumua


Tänä viikonloppuna oli ilmassa kisahumua ja -jännitystä - tällä kertaa huoltajan ominaisuudessa, kun Annika meidän tiimistä oli ensimmäisissä kisoissaan. Oli mukava seurata vierestä kisaan valmistautumista, tuli samalla omat kisamuistot elävästi mieleen. Bikini fitness -kisat olivat lauantaina vasta kello 17.00, joten kiirettä ei ollut aamun valmistautumisessa. Edellisenä iltana oli käyty jo rekisteröitymässä ja värissä ensimmäisen kerran ja asettauduttu mukavasti hotellille Jyväskylään.

Aamu oli aurinkoinen ja ihanan kiireetön - erona omaan kisaan keväällä. Kyllä sille hösellykselle tuli nyt jo naurettua. :) Syötiin aamupalaa kaikessa rauhassa, käytiin kävelyllä, harjoiteltiin asentoja ja T-kävelyä ja käytiin kisatilannetta läpi. Yhdeltätoista oli kisavärin laitto ja sen jälkeen meikkaus ja kampaus. Sittenpä suunnattiinkin hiljalleen jo kisapaikalle.

Lavan takana oli ahdasta, mutta löydettiin sopiva kolo, johon asetuttiin. Viimeiset kertailut, sitten tohina päälle. Biksujen liimausta ja hiukan kiiltoa pintaan, vähän pumppailua ja pian sarja kuulutettiinkin jo jonoon lavallemenoa varten. Huikkasin viimeiset ohjeet ja sen jälkeen iski itsellekin jännitys. :D Jännitin melkein enemmän kuin omaa kisaa. Kun on koko päivän elänyt siinä kisaodotuksessa mukana ja tietää, mitä siellä lavalla on tulossa ja miltä se tuntuu... kyllä hiipi perhosia vatsanpohjaan. En malttanut paikallani pysyä. Yritin kurkkia lavalle, vaikkei siltä sivusta kovin hyvin nähnyt.

Sarjassa oli karsinta - kolme kilpailijaa pudotettiin pois ennen alkukilpailua. Annika pääsi alkukilpailuun, joten pienet liimojen ja kiillon tarkistukset ja kohta uudelleen lavan suuntaan. Ja taas jännittämään... Kisatilanne menee todella äkkiä, kun ajattelee, miten pitkä ja kova työ on kaiken sen takana. Ei sitä katsomossa istuessa tule välttämättä ajatelleeksi, miten kovan työn kisaaja on tehnyt saadakseen itsensä kisakuntoon. Niiden vartaloiden eteen on tehty paljon tinkimätöntä työtä ja se hetki loistaa lavalla on niin kovin lyhyt ja äkkiä ohi.

Tällä kertaa finaalipaikkaa ei tullut, mutta Annika oli kyllä uskomattoman kaunis, eikä jännittäminen näkynyt yhtään. Olen todella ylpeä Annikasta! Ensimmäisestä kisasta tuli kuitenkin runsaasti kokemusta ja varmuutta esiintymiseen. Itsekin yhtä kokemusta rikkaanpana. Ihan mahtava kisaviikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti