lauantai 30. elokuuta 2014

Treeniä

 selkämys
 
Nopiaan se kesä meni ja syksy saapui. Arki menee normaalissa aherruksessa: töitä, treeniä, opiskelua. Vaan osaisiko sitä muuta tehdäkään? Treenaaminen ja fitness on mulle kuitenkin elämäntapa, eikä mikään harrastus... Tekisin tätä täsmälleen samaa, vaikka en kilpailisikaan. Söisin samoin, treenaisin samoin, yrittäisin kasvaa ja kehittyä. Tunnen voivani aina vaan paremmin ja opin tuntemaan kehoni paremmin. Tämä elämäntapa auttaa voimaan hyvin, joten miksi tekisin sitä vain kilpailun vuoksi? Toki kilpailumielessä kehitttyminen on mukavaa näin kilpailuhenkiselle ihmiselle. Kun vielä tästä on tulossa osittain työtäkin, mikäs sen parempaa ja mielekkäämpää kuin tehdä hommia, joista tykkää ja jotka on lähellä sydäntä?
 
Treeneissä olen testaillut uusia tekniikoita, joten painojen kanssa on saanut jopa himmailla. Mahdollisimman suuret painot ei ole se itsetarkoitus. Toki niitä treenejä voi tehdä sitten, kun tekniikka on hallussa ja tuntee jo kroppaansa niin hyvin, että tietää, mihin lihakseen liike milloinkin kohdistuu ja miten aktivoida nimenomaan kohdelihasta. Suurilla painoilla mukaan tulee enemmän lihaksia, jolloin itse treenattava lihas voi helposti jäädä paitsioon, kun liike "ei tunnu oikein missään - tai vähän joka paikassa...". Jos aina tekee vain näitä treenejä, ei kehitys varmasti ole optimaalista.
 
 
pystysoutelua
 
Uusien tekniikoiden myötä on treeneihin tullutkin ihan uutta ulottuvuutta. Varmaankin vaihtelu itsessään sitä jo tekee, mutta toki on myös mahdollista löytää itselle paremmin sopivia tekniikoita. Ah, sitä tunnetta, kun saa niin sairaan hyvän rutistuksen juuri oikeaan paikkaan! Kyllä tietää tehneensä! Ja se keskivartalon tuki. Siihen on itsekin pitänyt alkaa keskittyä. Turhan paljon on saanut keskivartalo liikkeissä liikkua. Kyllähän aluksi tuntuu raskaalta jatkuva keskivartalon jännittäminen jokaisessa liikkeessä, mutta kun siihen tottuu, voi paremmin keskittyä itse kohdelihaksen rutistamiseen, kun asento ja tekniikka pysyvät helpommin koossa. Selkätreenin jälkeen tuntuukin nykyään, kuin olisi jalkapallot kainaloissa. :D Ainakin sinne päin. Motivaatiokin on lisääntynyt, kun treeni menee paremmin perille. Hyvä tekniikka kannattaa aina! ;)
 
 
You don't have to be great to start,
but you have to start to be great.
- Zig Ziglar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti