sunnuntai 24. elokuuta 2014

Selkää ja anatomiaa

 
Haudi hou! Nyt on startattu personal trainer -koulutus opiskelemalla toiminnallista anatomiaa. Mielenkiintoista, vaikkakin ensimmäisen päivän jälkeen oli ajatus vähän sekava. Mutta kyllä se siitä selkiytyi. Paljon tuli asiaa ja uutta pohdittavaa - ja luettavaa. :)
 
Tuntuu itselle niin tärkeältä tuon hyvinvointi puolen korostaminen ja erityisesti tuo toiminnallinen puoli, jota omasta treenaamisesta on puuttunut. Vaikka treenaan saadakseni isommat lihakset - mikä on loppujen lopuksi aika yksipuolista -  kiinnostaa esimerkiksi se, että miten niitä hankittuja lihaksia ja niihin saatua voimaa voisi valjastaa muuhun ja hyödyllisempään käyttöön normiarjessa. Liikeketjujen toiminnan kehittäminen ja nopeus sekä jänteiden elastiset ominaisuudet olisivat varmasti hyödyllisiä tavallisessa elämässä ja hyvinvoinnissa - sekä estämään loukkaantumisia treeneissä. Harvemminhan sitä arkielämässä mitään tekee vain yhdellä lihaksella, vaan tekeminen muodostuu erilaisista liikeradoista, joihin kytkeytyy useita eri lihaksia. Näitä liikeratoja ei salilla tule yleensä treenattua.
 
Sen lisäksi, että saan paljon hyvää tietoa body fitnestä ajatellen, on tämä koulutus melko hyvä näköalan laajentamiseen. Ei tarvitse kulkea putkinäön kanssa. Ehkä sitä voisi kehittää monipuolisemmin itseään ja siten edistää hyvinvointiaan.
 
Selkää tuli myös treenattua. Ihan mahtavasti menee nykyään latseihin ja epäkkääseen perille liikkeet. Tekniikka hioutuu koko ajan paremmaksi.

 
 
To become a master at any skill, it takes the total effort of your heart, mind, and soul working together in tandem.
- Maurice Young

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti