lauantai 22. helmikuuta 2014

Kiinalaista ja kuntoa

Aloitetaanpa sitten pyynnöstänne ruokaohjeella. :)

Olen aivan hulluna kiinalaiseen kanaa ja ananasta -ruokaan. Etenkin dieetillä tulee siihen himo tai lähinnä ikävä... kun ei se oikein suuremmissa määrin mahdu noihin dieettikaloreihin. Se onkin sitten ensimmäisiä ruokia, joita rynnistän kisan jälkeen syömään. Itse tehtynä tietysti saa sitä jonkin verran syötyä, kun saa laskettua kalorit ja vähennettyä rasvaa. Tästä se lähtee:


Alkuperäinen resepti menee näin:

Broilerin "marinadi":
0,7dl jauhoja
0,7dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
vettä
soijakastiketta
700g broilerin rintafilettä

Sekoita jauhot, tärkkelys ja leivinjauhe suuressa kulhossa. Lisää vettä sen verrran, että seoksesta tulee paksua velliä. Sekoita joukkoon loraus soijakastiketta. Lisää ohuiksi paloiksi (saa olla vielä ohuempia kuin mulla tuossa kuvassa) pilkottu broileri ja sekoita hyvin. Anna seistä noin 10 min.

Kaada korkeaan pannuun tai kattilaan reilusti ruokaöljyä (pari senttiä paksulti) paistamista varten ja anna kuumentua (noin 170 asteiseksi). Vahdi, ettei kuumene liikaa (voi syttyä palamaan)! Öljyhän kiehuu noin 200 astteessa ja syttyy noin 350 asteessa. Ja kyllä, tämä on se rasvainen versio, kanat tiristetään kypsäksi rasvassa, kuten munkit...

Kastike:
25g tummaa siirappia (tai 2 rkl fariinisokeria)
2,5 dl vettä
3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl ketsuppia
1tl soijakastiketta
3 rkl maissitärkkelystä

Sekoita kulhossa siirappi ja vesi. Lisää valkoviinietikka, ketsuppi, soijakastike ja  maissitärkkelys. Sekoita hyvin.


Paista broileripalat öljyssä molemmin puolin kypsäksi. Nostele paiston jälkeen leivinpaperin päälle odottamaan. Paistopihdit on hyvä apuväline tässä kohtaa.

2 porkkanaa
1 paprika
0,5 isoa sipulia
1 prk ananasta paloina

Pilko kasvikset kuutioiksi.
Ja lopuksi kastike: Voit käyttää osan paistoöljystä tähän. Kuumenna hieman (pari ruokalusikallista) öljyä pannulla ja lisää porkkana-, paprika- ja sipulikuutiot. Saavat jäädä rapeiksi, älä siis paista kypsäksi asti (tai ruskista). Lisää kastikeseos ja ananaspalat ja anna paksuuntua sekoitellen. Lisää lopuksi broilerit. Tarjoa basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.


Kevyemmmässä versiossa voi naturellin broilerin (ilman marinadia) vain kypsentää paistamalla, esim. uunissa ei tietysti tarvitse rasvaa lisätä ollenkaan. Sitten lisää pilkottuna tuohon kastikkeen sekaan.

Ja tämä on vain yksi versio, meinasin sitä vielä kehitellä. Täytyisi vain käydä joskus makustelemassa, että miltä se siellä kiinalaisessa oikein maistuukaan, jotta saa ainesten suhteet oikeiksi. :) Yleensä kavahdan pitkiä reseptejä, mutta tämä olikin yllättävän helppo ja nopea.



Tässä pose viikon takaa. Olen aika innoissani nyt tämän vuoden kunnosta, iso harppaus on menty eteen päin viime vuodesta. Painokäppyrä se vaan on kiltisti laskusuunnassa, vaikka korkeilla kaloreilla mennään edelleen. Ihan oppikirjan mukaan vain olen miinuksella, en sen enempää. Jostain syystä tämä riittää ja rasvaa palaa jatkuvasti. Monestihan painonlasku jossakin kohtaa dieettiä vaan tyssää ja silloin joudutaan taas nipistämään kaloreita. Ei ole nyt kuitenkaan tarvetta syömisiin kajota, niin kiltisti homma etenee, kun mun aineenvaihdunta ja rasvanpoltto vaan on saatu potkaistua käyntiin. Reilut kalorit tietysti auttaa tuon yläkropan säilymisessä, ettei se taas näivety olemattomiin. Ehkäpä tosiaan tänä vuonna saadaan tuo yläkroppakin suurena lavalle?! Olisihan se mahtavaa. :)
Vielä tässä on kuusi tehokasta viikkoa peliaikaa ennen kisaviikkoa. Silloinhan ei enää painoa pudotella, vaan tankkaillan ylöspäin. :)


When health is absent, wisdom cannot reveal itself,
art cannot become manifest, strength cannot be exerted,
wealth is useless, and reason is powerless.
– Herophiles

5 kommenttia:

  1. Hyvä Maarit !!!!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Päivi. :) Tsempit itsellesikin!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi2/23/2014

    Ah, kiinalaista kanaa ja ananasta...nam, siis niin parasta. Kiitos ohjeesta, kokeillaan!

    VastaaPoista
  4. Kaunis kuva, ihailen, hiukan ehkä takareisiin vielä eroittuvuutta kisaan mennessä.

    Hyvä resepti, Uncle Ben's oriental chili sopii myös dietille jos tykkää vähän väkevämmästä, ei ole lisä- tai säilöntäaineita(umpio pakattu) ja suht vähäkalorinen.

    VastaaPoista
  5. Kiitos. :) Kyllä tässä ehtii jalat vielä kiristyä. Tuostakin on menty jo eteen päin, tasaista lupsakkaa pudotusta, mutta kovia treenejä.

    VastaaPoista