lauantai 26. lokakuuta 2013

Off lähestyy loppuaan

Reilun viikon päästä se taas alkaa: dieetti ja valmistautuminen kisaan. Monet kyselee, olenko jo innoissani. No, en nyt mitenkään erityisesti innoissani. Ensimmäisellä dieetillä olin, koska se oli uutta ja ihmeellistä ja jotenkin hienoa. Ajattelin myös, että sen jälkeen jalat näyttää myös aina hyvältä, ei ole niin paljon rasvaa. Vaikka jonkin verran erilailla dieetti varmaan taaskin etenee, ei se enää ole niin ihmeellinen juttu, että siitä jaksaisi erityisesti hihkua. Tiedän myös, ettei ne jalat nyt mitenkään rasvattomina pysy offillakaan. Onhan ne jonkun verran kiinteämmät, mutta rasvan tuloa ei voi estää. Hiukan alapainotteinen siinä suhteessa olen edelleen, vaikkakin tasapaino on parempi.

Dieetti menee normaalielämän sivussa ihan omalla painollaan, ainakin henkisellä tasolla. Ei se mitenkään erityiseltä enää tunnu. Samaa ruokaa, vaikkakin vähemmän. Treeni sen sijaan vie vapaa-ajan tehokkaasti. Siinä mielessä tietää olevansa dieetillä, kun kaikesta muusta tekemisestä joutuu tinkimään. Mutta elämäntapahan tämä on, ei tätä voi pakolla tehdäkään. Tästä täytyy tykätä.

Kyllähän tässä tietynlaista latautumista tulee tehtyä dieettiä ajatellen. Asioiden läpikäynti valmentajan kanssa ja tietoisuus alkoituspäivästä, kyllä tuottaa pientä positiivista jännitystä, jonka avulla taas jaksaa painaa pari treeniä päivässä ja keskittyä sata-prosenttisesti vain tähän. Se auttaa valmistautumaan tulevaan. Onhan dieetti kuitenkin, varsinkin loppua kohti, koettelemus kropalle. Vaikkei se itselläni rankalta ja väsyttävältä tunnu, kroppa jumittelee enemmän ja palautumiseen joutuu tietenkin panostamaan paljon enemmän kuin offilla. Siihen on toivottavasti tullut nyt apua, kun ranka on kunnossa ja olen oppinut itse availemaan fasettilukkoja. En usko, että se niin pahasti jumittelee, mutta sehän selviää vasta keväällä. Ainakin osaan nyt itse ehkä helpottaa omaa oloa ja ennaltaehkäistä myös vaivoja, kun tiedän mistä on kyse ja tunnen paremmin omaa kroppaa.

En ole offilla liian tarkkaan seuraillut syömisiä. Tiettyä perusrunkoa toki olen noudattanut, mutta grammavaaka on saanut rauhassa pölyttyä... Mutulla olen suunnilleen oikeat määrät lautaselle laittanut. Herkkupäiviä on ollut silloin tällöin ja nyt ei yhtään tunnu siltä, että pitäisi vielä herkutella ennen kuin dieetti alkaa. Ennemmin tuntuu, että tekisi mieli vielä vetää niitä lempiruokia, esim. kiinalaista, kunnon satsi ennen dieettiä. Sen taidan tehdä. :) Off ei saa olla liian tiukkaa kyttäämistä, päänupin täytyy myös päästä palautumaan dieetistä, että jaksaa taas painaa täysillä seuraavalla dieetillä. Jatkuva tarkkailu ei ole hyväksi, ei tästä mitään pakkomiellettä pidä tehdä. Tietenkään syömisten ei saa antaa kuitenkaan karata lapasesta. Syömiset täytyy vain pitää sillä tasolla, että varmasti saa kaiken tarpeellisen lihasten kehittymistä ajatellen, mutta rasvaa ei kerry turhan paljon. Ei se edellytä grammavaa'an käyttöä offilla. Oikeat määrät oppii arvioimaan silmämääräisesti.

Vaan kyllä on himo kisaamaan ja näkemään, mikä on ero viimekeväiseen. Paino pyörii suunnilleen samoissa lukemissa kuin edellisinä vuosina tähän aikaan. Ihan hyvältä näyttää siis jälleen. Lihasta on varmaankin tullut taas lisää, joten pudotettavaa painoa ei ole niin paljon. Käyn taas vielä ennen dieetin alkua ihan omasta mielenkiinosta kehonkoostumusmittauksessa. Siitä voi hiukan saada viitteitä, mitä on odotettavissa. Toki dieetin onnistuminen vaikuttaa paljon siihen, miltä lavalla näyttää.

Alan oikein innostua tässä kirjoitellessa. :D No, ei niihin aamutreeneihin nyt enää niin kauaa aikaa ole. Niitä on tullut tässä ajateltua viimeaikoina. Kohta sitä saa taas vääntää itsensä salille ennen töitäkin ja töiden jälkeen uudelleen. Ei se mulle mitään herkkua ole, mutta tuntuu toimivan. EN ole aamuihminen ja aikainen herääminen on tuskaa, eikä treeni kulje lähellekään yhtä hyvin. Toisinaan aamutreeneissä tuntuu, että jos penkille jäisi hetkeksi sarjojen välissä lepäämään, niin kohta alkaisi kuorsaus kuulua. En ole aina ihan täysin hereillä vielä siihen aikaan päivästä. Ja kahvia saa vasta treenin jälkeen... Silti olen alkanut jo vähän kaivata niitä. :) Kaipa se kertoo, että olen valmis ja levännyt riittävästi. Off on tehnyt tehtävänsä. Dieetti ja uusi mestaruusjahti alkakoon. Sehän se on kevään tavoite. Mutta jos huhut paikkansa pitävät, kisa kiristyy ja vastustajat kovenevat. Se taas on pelkästään positiivista. Ei voi jäädä lepäilemään, töitä on tehtävä ja kovaa. Se tietää kehitystä ja sitä tarvitaan aina! :)


“It’s not the will to win that matters - everyone has that. It’s the will to prepare to win that matters.”
– Paul “Bear” Bryant

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti