lauantai 12. lokakuuta 2013

Lauantai-iltaa!

Eilen tein pitkästä aikaa kyykkyä. Täytyypä sanoa, että kyllähän kulki kuin kiskoilla. Ennen siihenkin tuli aina kummallinen kierto, joka väänsi lantiota. Kyykkääminen ei tuntunut siksi oikein mukavalle ja osa energiasta meni siihen, että yritti pitää asennon koossa. Vaan nyt oli kierto tiessään ja liike kulki sujuvasti yläs alas. Samoin haarakyykyssä. Siinä pääsee nyt myös alemmas ja ai että kun pakarat sai kyytiä eilen!

Tänään vuorossa olkapäät. Nyt kun lantio on saatu kuntoon, on olkapään kuntoutuksen vuoro. Lievä ahtauma on alkanut kipuilla olkapäässä. Onneksi se on vielä lievä. Nyt sitten kiertäjäkalvosinjumppaa ahkerammin ja venyttelyjä. Kyllä pitäisi muistaa toiminnallinen treeni puntin ohessa. Tuo saattaa liittyä tuohon lantion aiheuttamaan huonoon ryhtiin. Olkapää on liian edessä. Tosin kyllä näyttöpäätetyöllä on osuutensa asiassa. Kaikki työ tehdään kädet edessä, taakse päin suuntautuvat liikkeet ovat vähemmällä. Etuosa kiristyy ja vahvistuu, takaosa on etuosaa heikompi, mikä johtaa väärään asentoon ja rasitukseen. Mutta nythän tuokin on hyvä korjata. Normitreenin lisäksi siis edelleen kuntouttavia liikkeitä.

Olkatoppauksia etsimässä... pieneltähän nuo kyllä näyttää.
 
 
Välillä tuntuu, että blogista on tullut pelkkä sairaskertomus, mutta tämä on nyt tällä hetkellä tätä arkea minun treenaamiseni osalta. Ongelmat on hyvä selvittää ja hoitaa pois. Muuten loppuu treenaaminen, kun paikat hajoaa. Treenin määrä ja rasitus on missä tahansa kilpaurheilussa sillä tasolla, että normaalissa elämässä oireettomat virheasennot ja vaivat alkavat oireilla ja muutenkin aktiiviseen palautumiseen pitää panostaa paljon. Ei voi vain treenata ja unohtaa lihashuoltoa ja kehonhuoltoa. Vielä on joitakin viikoja aikaa ennen dieetin alkua. Toivottavasti siihen mennessä tulee olkapää riittävän hyvään kuntoon, sillä treeninmäärä ja volyymi kasvaa. Toivottavasti ongelmat saadaan hoidettua ja voi pian kirjoitella mukavammistakin asioista. :)

Tämä tie ei ole helppo ja ongelmia varmasti tulee. Mutta vaikeudet on tehty voitettaviksi. Pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen työ tuottaa tulosta. Edistyminen on niin palkitsevaa.

Mutta nyt... hiukan herkuttelua. Toisinaan sekin on sallittua. Kohta näitä ei taas näy moneen kuukauteen. :)

4 kommenttia:

 1. Anonyymi10/14/2013

  Lihashuolto, mikä niin tärkeä mutta usein laiminlyöty osa-alue kuntosaliharjoittelussa. Tunnustan myös itse aika ajoin laiminlyöväni lihasten huoltoa. Venyttelyt ja rullaukset jäävät hyvin helposti tekemättä - ja sen kyllä huomaa. Joskus olo on kuin Notre Damen kellonsoittajalla...

  Onneksi nyt on menossa hyvä jakso ja tulee panostettua selvästikin enemmän näitten pienten lihojen huoltamiseen. Liekö näin "vanhemmuuten" alkaa huomata, että palautuminen ei ole yhtä nopeaa kuin nuorempana ja sitä kuuntelee kehoansa tarkemmin :)?!? Olenkin päättänyt satsata yhden päivän viikosta kokonaisvaltaiseen venyttelyyn ja kehon huoltoon. Katsotaan miten se tulee vaikuttamaan kehon hyvinvointiin pitemmällä tähtäimellä.

  Treenit kulkee täällä taas hyvin ja palo salille on kova. Keho ottaa vastaan kovaa treeniä vallan mainiosti :)))! Tähän vaikuttaa varmasti osaltaan myös plussakaloritkin :).

  Keep on pumpin' :)!!

  -V-

  P.S. Hyvältä näyttää tuo "hartiapankki" - kehitystä ilmassa siis sielläkin :)

  VastaaPoista
 2. Moi V!

  Kyllä se lihashuolto vaan kannattaa! Uskonpa, että kroppasi kiittää! :) Ja samaa olen tuumaillut tuon ikääntymisen suhteen. Enää ei toivu samallalailla... pakko se on vaan myöntää. Ja jotenkin iän myötä on tullut sitä halua kuunnella kroppaa, tuntea sen toimintaa paremmin.

  Hienoa, että treeni kulkee! Eihän siinä auta silloin muu, kuin vääntää sitä rautaa. :) Hyviä treenejä sinne!

  Hmm.. Omaan silmään nuo olkapäät ei näytä suuremmilta... toivotaan, että sinne on jotain tullut. :)

  Maarit

  VastaaPoista
 3. Jaha taas on vedetty herkkuja, tässä vähän kurinpalautusta ;)
  http://www.youtube.com/watch?v=7HrnWC8zBcE

  VastaaPoista
 4. :D

  Kiitos Archey! Tuota tarvii kohta. Mutta kuvassa on kyllä ne samat parin viikon takaiset herkut, joista oli puhetta...

  VastaaPoista