tiistai 30. lokakuuta 2012

Tuloksia näkyvissä

Nyt on suunnitelmat punottu valmentajan kanssa. Dieetti alkaa sitten parin viikon päästä, sillä tavalla hiljalleen ruokavalion osalta, treenien osalta sain luvan aloittaa vaikka heti saman tyyppisen systeemin kuin viime vuonna. Ruuat muuttuu enemmän, mutta treenitkin jonkin verran. Nyt kuuntelin ohjeita jo ihan innokkaalla mielellä ja uudet suunnitelmat kuulostivat todella hyviltä. Hyvä on parin viikon päästä aloittaa. Vaikka kovin lähellä se on...

Arkena tulee olemaan kiirus ehtiä mitään muuta kuin työtä ja treeniä. Treeniä ennen töitä ja taas töiden jälkeen, syömään, seuraavan päivän ruuat ja treenikamat valmiiksi, nukkumaan... ja alusta. Viikonloppuna voi kuvitella tekevänsä jotain muutakin. Silti aloin nyt oikein odottaa tuota. Mukavaa, että se innostus viimein iski. Muistan ne aamutreenit. Vaikka energiat oli vielä vähissä, siinä oli jotain hienoa kiiruhtaa salille, joka oli aamulla aina melko tyhjä. Rauhassa sai pakertaa raudan parissa. Se tunne, kun huomasi dieetin tuottavan tulosta ja rasvan palavan. Se oli mahtavaa!

 
Kyllä! Dieetti odottaa. Olen valmis ja motivoitunut. Valmentaja jo eilen heitti, että näyttää, että rasvaa olisi vähemmän ja pari-kolme kiloa lihasta olisi tullut lisää. Samaa kertoi tämän päivän kehonkoostumusmittauskin. En tuijota niitä lukuja sokeasti - tiedän, että niissä voi olla heittoa, ja laitetta voi halutessaan myös huijata. Luvut ovat suuntaa-antavia. Silti on mielenkiintoista vertailla vuoden takaiseen sekä viimekevään kisakuntoon.

Vuosi sitten paino oli suunnilleen sama kuin nyt. (Ehkä aavistus enemmän jopa). eli n. 68kg
Rasvaa oli yhteensä 16kg (kääks!) ja rasva-% oli 23,3.

Pari viikkoa ennen kisoja huhtikuussa rasvaa oli n.6 kg eli 10,7%.

Nyt rasvaa on n. 12,5kg eli 18,4%

Lihasmassa on vuodessa lisääntynyt noin 2,5kg ja rasva vähentynyt 3,5kg. Olen tyytyväinen tähän vaihtokauppaan :) On minun siis pakko uskoa, että muutosta on tapahtunut. Lihas näyttää tulleen juuri sinne, mihin sitä on kaivattukin, eli keskivartaloon ja hiukan käsiin. Mahtaneeko laite laskea olkapäät käsiin...? Tosin kyllä hauis ja ojentajakin tahtovat kasvaa, vaikka niitä en erityisemmin edes treenaile. Erityisen tyytyväinen olen selkään ja rintaan, jonne on tullut kehitystä paljon! Ja on ne hartiatkin leventyneet... kevyttoppatakki kiristää vietävästi kainaloista ja olkapäistä.. :D

Eli hyvältä tosiaan näyttää lähtötilanne! Viime dieetillä rasvaa paloi siis 10 kg! Lihas ei näyttänyt juurikaan vähentyneen - kurja kunto lavalla johtui tyhjistä lihaksista. Liian pieni tankkaus, joten kaikki nesteet menivät sen siliän tien ja lihakset olivat lituskat eikä pumppia tullut... kuiva mikä kuiva. Nyt rasvaa ei ole pudotettavana yhtä paljon. Urakka tulee olemaan sen suhteen helpompi, vaikkakin hitusen on tarkoitus enemmän tiristää rasvoja kuin viimeeksi. Jalat pitää saada vielä erottuvammaksi.

Täytyy olla tyytyväinen siihen, että olen saavuttanut vähän paremman tasapainon ylä- ja alavartalon välille. Kovin alavartalopainotteinen olen ollut ja vielä on työtä edessä tasapainon saavuttamiseksi, mutta projekti on edennyt erittäin hyvin. Yläkertaan on tullut lihasta ja jaloissa on vähemmän rasvaa. Jes! Juuri näin jatkukoon suunta. Kova ja pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta. Ensi vuonna on varmasti jo entistäkin tasapainoisempi paketti kasassa. Täytyy katsella jo sinnekin asti :)

Parin viikon päästä dieetille, rasva palamaan ja lihakset yhtä hyvin säilymään kuin viimeeksi. Katsotaan, minkälaiseen tulokseen pääsee. Ihan mahtavaa. Loistofiilikset! :)
Tehkää töitä unelmanne eteen!

2 kommenttia:

  1. Ja mehän tehdään! Tsemppiä dieetille! :)

    VastaaPoista
  2. Loistavaa! :) Kiitos! Hyviä treenejä Maiju!

    VastaaPoista