keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Focacciaa uunituoreena

Tänään iski halu leipoa leipää. Mmmm. Höyryävä, uunituore leipä - mikä olisi parempaa? Reseptiksi valikoitui tämä focaccia. Rasvaa on, mutta se on terveellistä oliiviöljyä. Tulipahan vaan hyvää! Tekisi mieli syödä vaikka koko pellillinen, mutta pakko malttaa mielensä... :) Tarkoitus oli tehdä kokonaan Semperin hienosta jauhoseoksesta + jyttejauhosta, mutta huomasin, että kaapissa oli vielä pussin pohjalla hiukan Schärin Mix-B leipäjauhoja, joten niitä tuli 120g ja loput Semperiä + jytteä.


Energiasisältö on laskettu paistetulle leivälle.

Energiasisältö / 100 g:
260 kcal
3,5 g proteiinia
47,6 g hiilihydraattia
6,8 g rasvaa
3,0 g kuitua

Taikina:
  • 500g vettä
  • 25g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 10g psylliumia
  • 3 rkl = 30g oliiviöljyä
  • 1,5tl = 9g suolaa
  • 2dl = 140g tummaa jyttejauhoa
  • 4dl = 280g gluteenitonta jauhoa
Pinnalle:
  • vajaa 1 rkl = 7g oliiviöljyä voiteluun
  • 60g oliiveja
  • rosmariinia
  • merisuolaa
  • valkosipulia kuivattuna rouheena tai tuoreena hienonnettuna
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 min. Lisää öljy, suola ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi. Levitä lastan avulla leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota 20 min.
Sivele pinnalle öljyä ja paina oliivit taikinaan. Ripottele pinnalle suolaa, rosmariinia ja valkosipulirouhetta. Rosmariinin voi vaihtaa johonkin muuhun yrttiin, jos siitä ei tykkää. Paista 225 asteessa 15-20min. Helppoa ja hyvää! Eiköhän tämän voimalla jaksa treenailla.

Herkullista hellepäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti