lauantai 18. helmikuuta 2012

Sapuskoita

Tällä kertaa ruokapäivityksiä. Yleensä ruoan kanssa tulee mentyä helpoimman kautta, eli en jaksa käyttää aikaa sen tekemiseen, saati miettiä, mitä tekisin. Jotain yksinkertaista ja nopeaa. Jos reseptin aineluetelo on pitkä, tai ohje jatkuu ja jatkuu, niin siirryn seuraavaan... Tykkään kyllä hyvästä ruoasta, mutta harvoin intoudun laittelemaan mitään aikaavievää. Toisaalta, yksinkertaisesta on helppo laskea kalorit. Mutta keväisin mulle tulee aina kummallinen vimma kahlata reseptejä ja alkaa kokkailla uusia juttuja... tai jopa jotain aikaa vievää. Eikä tämä kevät ole näköjään poikkeus. Yritän aina myös tehdä päätöksen, että joka viikonloppu laitan jotain erityistä, testaan uutta reseptiä, mutta aina se jää...

Dieettisapuskoita:

Lounas tai päivällinen: broilerin rintaa, täysjyväriisiä, parsakaalia, kurkkua, tomaattia... perusdieettiruokaa.


Sama hieman muunneltuna: perunaa, porkkanaa, parsakaalia, kalkkunanfileeleikettä, kurkkua ja tomaattia... hyviä perusmakuja. nam.


Dieetti vaan nyt haittaa kokkailuja, kun on ne tietyt ruoka-aineet, joita pitää käyttää ja laskea kalorit tarkkaan. Ei jaksa tehdä kovin monimutkaisia ruokia, kun aikaa on muutenkin vähän mihinkään ylimääräiseen. Mutta silti olen itseäni kiduttanut ja etsiskellyt taas tsiljoonan uusia houkuttelevia reseptejä... joita joskus kisan jälkeen pääsen sitten testailemaan. Reseptien selailu pitää vaan ajoittaa syömisten kanssa yhteen, nälkäisenä se on kyllä varsinaista kidutusta. :D


 Välipalana rahkaa, omenaa, ripaus kanelia ja manteleita.Tai mustikkarahkaa.... tai pitäisi varmaan sanoa mustikka-variksenmarjarahkaa. Sitä nuo kaupan "mustikat" taitavat olla. Eihän variksenmarja ole yhtä hyvän makuista, mutta ei se ravintoarvoiltaan paljon mustikasta eroa. Kuitua siinä on jopa enemmän, C-vitamiinia hieman vähemmän. Mutta ne siemenet...


Mutta onneksi on hiilaritankkauspäiviä. Aaaah! Niitä odotan aina ja suunnittelen, mitä hyvää haluaisin syödä. :D Koska mulla saa silloin hiilareissa olla myös nopeita, niin tulee tosiaan herkuteltuakin säännöllisesti. Ihan mahtavaa! En kyllä ymmärrä, kuinka mun aineenvaihdunta on hyrähtävyt niin nopeaksi, että dieetti sujuu näin hyvin. Ei tee tiukkaa ollenkaan, mutta kaiken aikaa kiristyn enemmän. Nyt alkaa olla jo etureidet ylös asti lohjenneet auki (jes!). Seuraavaksi odotellaan, että alkaa lohkeilla takareidetkin... ja aikaahan kisoihin on 8 viikkoa. Ehtii hyvään kuntoon. :)

Hiilaritankkauksella paino nousee 2-3 kiloa, mutta parissa kolmessa päivässähän se putoaa siihen missä se oli ennen tankkausta ja sitten taas painuu vähän alemmas ennen seuraavaa tankkausta. Palautuu lihaksetkin kovasta treenistä paremmin, kun ne saa säännöllisesti täytettyä energiavararastonsa iiiihaaaaan täyteen sekä nopeilla että hitailla hiilareilla. Ja mitä sitä on sitten tullut tehtyä? Mm. lettuja. NAM!

Hiilaritankkausta letuilla. Välissä toki rahkaa (ei kermavaahtoa) sekä vadelmahilloa.


Kun on allerginen kotimaisille viljoille niin luontaisesti gluteenittomista jauhoistahan ne letut tuli tehtyä. Eli riisi- ja perunajauhoseosta lähinnä, jotka ovat vehnäjauhoja parempia (terveellisempiä), mutta ihan "oikean" letun makuisia tuli.


Ainekset:
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1,25 dl gluteenittomia jauhoja
  • 1,5 rkl makeutusjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl margariinia
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Riko munan rakenne ja sekoita puolet maidosta sekä suola, makeutusjauhe ja sokeri joukkoon. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on sileää. Lisää loput maidosta ja sekoita. Anna taikinan odotella ja jauhojen turvota tovin ennen paistamista. 


Taikinalle tulee ravintoarvoksi 100 grammaa kohti:
126kcal, proteiineja 4.3g, hiilareita 22.1g, rasvaa 2.4g.
Toki paistaessa tulee lisää rasvaa riippuen miten paljon sitä pannulle tarvitaan.


Letun makuista lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti